Κανονισμοί EURO Challenge (WiD)

EURO CHALLENGE TOURNAMENTS

 

 1. Η διοργάνωση της Top Darts League – Women Euro Challenge – υπό την εποπτεία του Πανελλαδικού Ομίλου Βελοβολίας (Π.Ο.Β.), είναι μία σειρά από 9 Open τουρνουά, που θα λάβουν μέρος στο 2016. Μπορούν να λάβουν μέρος στα τουρνουά αυτά παίκτριες που ανήκουν σε οποιοδήποτε σύλλογο, ή ακόμα και παίκτριες που δεν έχουν δελτίο σε κανέναν.
 2. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία τόσο μεγάλη διοργάνωση αφορά και τις γυναίκες darters. Υπό την εποπτεία του Π.Ο.Β., οι Women In Darts «θα τρέξουν» το δικό τους WID Euro Challenge. Για το 2016 το Women Euro Challenge θα διεξαχθεί μόνο στην Αττική και ελπίζουμε από την επόμενη χρονιά, όπου υπάρχουν πυρήνες γυναικείων darts, να τρέξουν το δικό τους Euro Challenge.
 3. Σκοπός των τουρνουά αυτών είναι, να δώσει την ευκαιρία στις γυναίκες darters να ζήσουν την εμπειρία και την ατμόσφαιρα ενός τριημέρου Full of Darts σε τουρνουά του εξωτερικού, με όλα τα έξοδα πληρωμένα (αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε 5* ξενοδοχείο, κάλυψη των entry fees των τουρνουά που ανέρχονται σε 60 ευρώ για την κάθε παίκτρια, καθώς και ποσόν 100,00€ στην κάθε μία για καθημερινά τους έξοδα. Σύνολο χρημάτων ανά αθλήτρια, 600 ευρώ).
 4. Ο αριθμός των παικτριών που θα ζήσουν αυτήν την εμπειρία, θα εξαρτηθεί από τις συνολικές συμμετοχές στο σύνολο των τουρνουά και κατ’επέκταση από το σύνολο των εσόδων. Υπολογίζουμε – χωρίς να μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε αυτή την στιγμή – ότι 2 αθλήτριες ίσως και 3, θα έχουν την χαρά να ζήσουν αυτήν την εμπειρία.
 5. Η διοργάνωση του εξωτερικού που έχει επιλεγεί, είναι το διεθνές τουρνουά της Ρουμανίας, στην κυριολεξία ένα 3ημερο φεστιβάλ Full of Darts. Τα κριτήρια επιλογής του συγκεκριμένου τουρνουά είναι πολλά, με πρώτο κριτήριο την ημερομηνία διεξαγωγής του (Ιανουάριος 2017), ημερομηνία που είναι «φιλική» κυρίως για την αποστολή των ανδρών (μήνας που δεν έχει τουριστικές δραστηριότητες η περιφέρεια). Μην ξεχνάμε ότι λόγω Euro Challenge, αναμένεται το σύνολο της Ελληνικής αποστολής να είναι τουλάχιστον 20 έως 25 άτομα, αν υπολογίσουμε και όλους εκείνους που απλά θα θέλουν να συνοδεύσουν, να δουν και να παίξουν σε αυτό το πραγματικά αξιόλογο τουρνουά. Δεύτερο κριτήριο είναι ότι είναι ένα καταξιωμένο τουρνουά, πόλος έλξης πολύ μεγάλων παικτριών, με μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Τρίτο και ίσως πιο βασικό κριτήριο, είναι ότι οι παίκτριες που θα κερδίσουν αυτό το ταξίδι, δεν θα παίξουν σε ένα τουρνουά, αλλά σε τέσσερα. Συγκεκριμένα θα παίξουν σε ένα ανεπίσημο Warm up tournament, σε τουρνουά ζευγαριών (doubles) και στα δύο κύρια τουρνουά, το Romanian Classic Darts Open και το Romanian International Open. Σαν τελευταίο κριτήριο θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι είναι ένα εύκολο ταξίδι (μιάμιση ώρα αεροπορικώς) και ότι στο ξενοδοχείο που θα μείνει η αποστολή (Intercontinental), γίνονται όλοι οι αγώνες.
 6. Η Τop Darts League θα ορίσει δύο γυναίκες TDL managers που θα είναι και υπεύθυνες να «τρέξουν» το WID Euro Challenge. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των 9 τουρνουά. Οι αγώνες θα γίνονται Σάββατο και θα φιλοξενηθεί σε χώρο ή χώρους που θα επιλέξουν οι TDL managers.
 7. Απαραίτητη προϋπόθεση για να «τρέξει» Euro Challenge τουρνουά είναι, οι αγώνες να γίνουν σε 4 στόχους. Θα δημιουργηθούν groups των 3, 4, 5 και maximum 6 παικτριών κατόπιν κλήρωσης. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση συμμετοχών μεγαλύτερου του 24, θα γίνουν προκριματικοί αγώνες ώστε οι παίκτριες που θα προκύψουν από αυτή την διαδικασία να είναι ο αριθμός 24, ώστε να αρχίσει η διαδικασία των groups. Το format των προκριματικών θα είναι best of 3 legs 501, straight start finish on a double.
 8. MINIMUM συμμετοχών ανά τουρνουά, 10 γυναίκες.
 9. Ο πρώτος γύρος (μετά τα προκριματικά εάν υπάρχουν), θα είναι αγώνες Round Robin σε group των 3, 4, 5 ή 6 παικτριών. Το format των παιχνιδιών θα είναι best of 3 legs 501. Ειδικά για τα groups που θα έχουν 3 παίκτριες, το format θα είναι best of 5 legs 501.
 10. Ανάλογα τον αριθμό συμμετοχών θα ισχύουν τα παρακάτω:
 • 10 players – 2 group των 5 – Προκρίνονται 3 από κάθε group
 • 11 players – 1 group των 5 & 1 group των 6 – Προκρίνονται 3 από κάθε group.
 • 12 players – 2 group των 6 – Προκρίνονται 3 από κάθε group
 • 13 players – 3 group των 3 & 1 group των 4 – Προκρίνονται 2 από κάθε group.
 • 14 players – 2 group των 3 & 2 group των 4 – Προκρίνονται 2 από κάθε group.
 • 15 players – 1 group των 3 & 3 group των 4 – Προκρίνονται 2 από κάθε group.
 • 16 players – 4 group των 4 – Προκρίνονται 2 από κάθε group.
 • 17 players – 3 group των 4 & 1 group των 5 – Προκρίνονται 2 από  κάθε group.
 • 18 players – 2 group των 4 & 2 group των 5 – Προκρίνονται 2 από  κάθε group.
 • 19 players – 1 group των 4 & 3 group των 5 – Προκρίνονται 2 από  κάθε group.
 • 20 players – 4 group των 5 – Προκρίνονται 2 από  κάθε group.
 • 21 players – 3 group των 5 & 1 group των 6 – Προκρίνονται 2 από  κάθε group.
 • 22 players – 2 group των 5 & 2 group των 6 – Προκρίνονται 2 από  κάθε group.
 • 23 players – 1 group των 5 & 3 group των 6 – Προκρίνονται 2 από  κάθε group.
 • 24 players – 4 group των 6 – Προκρίνονται 2 από  κάθε group.
 1. Για τις περιπτώσεις των 2 group (10, 11 ή 12 players) που την πρόκριση παίρνουν 3 παίκτριες από κάθε group, θα ισχύει διαφορετικό σύστημα για την συνέχεια από ότι θα ισχύει στα άλλα group. Συγκεκριμένα οι 6 παίκτριες που προκρίθηκαν, θα δημιουργήσουν κατόπιν κλήρωσης 2 group των 3 παικτριών, το κάθε ένα και μετά από Round Robin αγώνες στο κάθε group, οι 2 πρώτες θα περάσουν στα ημιτελικά του τουρνουά. Η 1η του Α group θα παίξει με την 2η του Β group και η 2η του Α με την 1η του Β.
 2. Για όλες τις περιπτώσεις των τεσσάρων group που την πρόκριση παίρνουν 2 από κάθε ένα, η επόμενη φάση είναι τα προημιτελικά, η φάση δηλαδή των 8. Τα τέσσερα ζευγάρια θα ορισθούν απο τις θέσεις που πήραν οι παίκτριες στα group. Συγκεκριμένα θα ισχύει α) Ο Α1 με τον Β2, β) Ο Γ1 με τον Δ2, γ) Ο Δ1 με τον Α2 και δ) Ο Β1 με τον Γ2. Οι νικήτριες θα περάσουν στα ημιτελικά από όπου θα προκύψει και το ζευγάρι του τελικού.
 3. Ισχύει σαν γενικός κανόνας για την δημιουργία των groups, ότι σε περίπτωση που δεν έχουν αυτά τον ίδιο αριθμό παικτριών, ξεκινάμε πάντα απο το group με τον μικρότερο αριθμό παικτριών και καταλήγουμε σταδιακά στο group με τον μεγαλύτερο αριθμό παικτριών.

 

ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο παικτριών ισχύει η διαφορά των legs και αν αυτή είναι ίδια, τότε μετράει ο μεταξύ τους αγώνας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας τριών ή και περισσοτέρων παικτριών, ισχύει η διαφορά των legs και αν αυτή είναι ίδια, ο κανόνας “9 darts high score” θα αποφασίσει την θέση ή τις θέσεις. Αν από την διαδικασία αυτή της ισοβαθμίας τριών ή τεσσάρων παικτριών, προκύψει ότι δύο παίκτριες διεκδικούν μία θέση, τότε θα ισχύει ο μεταξύ τους αγώνας. Η μοναδική περίπτωση που προχωράμε στην διαδικασία “9 darts high score”, είναι όταν έχουμε ίδια διαφορά legs σε 3 ή περισσότερες παίκτριες.

 1. Οι αγώνες knock-Out των προημιτελικών και ημιτελικών θα είναι best of 5 legs 501 και ο τελικός best of 7 legs 501.
 2. Βαθμολογούνται οι 8 πρώτες θέσεις. Η 1η 14 βαθμούς, η 2η 10 βαθμούς. Οι παίκτριες που έχασαν στα ημιτελικά (και 4η θέση) από 7 βαθμούς και τέλος οι θέσεις από την 5η έως την 8η θέση, 4 βαθμούς. Οι θέσεις 9 & κάτω, θα επιβραβευτούν με 1 βαθμό λόγω συμμετοχής στο τουρνουά.
 3. Σαν γενικός κανόνας ισχύει η διαδικασία “Deciding” (αγώνας ή αγώνες μπαράζ) σε κάθε περίπτωση ισοβαθμίας που ορίζονται θέση ή θέσεις (εξαιρούνται οι περιπτώσεις ισοβαθμίας που αναφέρθησαν στα group). Ο κανόνας αυτός αναφέρεται και μόνο στην τελική βαθμολογία που θα προκύψει μετά τα 9 τουρνουά.
 4. Δικαίωμα συμμετοχής για το κάθε τουρνουά. 10 ευρώ.
 5. Η έδρα που «τρέχει» τουρνουά Women Euro Challenge, fee 20,00€.
 6. Ο Πανελλαδικός Όμιλος Βελοβολίας, διαχειρίζεται όλα τα οικονομικά. Τα χρήματα που θα εισπράξουν οι TDL managers, θα κατατεθούν σε λογαριασμό του Π.Ο.Β, ο οποίος και θα είναι ο φορέας εκείνος που θα φροντίσει για το ταξίδι των νικητριών. H Top Darts League και όλες οι διοργανώσεις της, θα γίνονται υπό την εποπτεία του Π.Ο.Β και όλες τις οικονομικές συναλλαγές θα τις έχει ο σύλλογος αυτός.
 7. Οι διοργανώσεις της Top Darts League, δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην εμφάνιση των αθλητών στους αγώνες. Προτείνουμε και προτρέπουμε τις παίκτριες να φορούν «αθλητική εμφάνιση» όσον αφορά τουλάχιστον το πουκάμισο ή το polo. Δεν είναι υποχρεωτικό το μαύρο παντελόνι και τα μαύρα παπούτσια. Βέβαια απαγορεύεται εμφάνιση που δυσφημεί το άθλημα, όπως σορτσάκια, βερμούδες, σαγιονάρες κ.λπ. Είναι στην δικαιοδοσία του TDL manager, να απαγορεύσει σε παίκτρια να αγωνισθεί με εμφάνιση που δυσφημεί το άθλημα. Πρέπει να περιφρουρήσουμε την εικόνα του αθλήματος προς τα έξω. Μόνο κέρδος μπορούμε να έχουμε.
 8. Στο πνεύμα της περιφρούρησης του αθλήματος και της «αθλητικής» εικόνας του προς τα έξω, απαγορεύεται το ποτό και το τσιγάρο, το διάστημα που αγωνίζονται οι αθλήτριες. Αν διαπιστωθεί από την Top Darts League ότι δεν τηρείται ο κανονισμός αυτός, η παίκτρια ή οι παίκτριες που αγνοούν συνειδητά τον κανονισμό αυτόν, θα έχουν κυρώσεις μέχρι και αποβολή τους από την διοργάνωση.
 9. Στις δύο πρώτες θέσεις στην τελική βαθμολογία θα δοθούν κύπελλα.

 

 

 

Σε κάθε περίπτωση η Top Darts League έχει το δικαίωμα να αλλάξει ημερομηνίες, να συμπληρώσει ή να διαγράψει κανονισμούς, να αναβάλλει αγώνες. Μέσω της επιτροπής της έχει κάθε δικαίωμα να παίρνει θέση σε πειθαρχικά παραπτώματα και να καλεί σε απολογία παίκτες/παίκτη που οι πράξεις τους/του δεν συμβαδίζουν με την φιλοσοφία της.

Η επιτροπή θα είναι 3μελής και θα αποτελείται από μέλη της κεντρικής επιτροπής.

 

Όλα τα παραπάνω έχουν συμφωνηθεί από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, η οποία έχει την δικαιοδοσία να συμπληρώσει, να αλλάξει, ακόμα και να διαγράψει κάποιους από τους όρους.                                                          

 

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

Top Darts League

 

Leave a Reply