Κανονισμοί Euro Challenge

 EURO CHALLENGE TOURNAMENTS

 


  1. Η διοργάνωση της Top Darts League – Euro Challenge Open Tournaments – υπό την εποπτεία του Πανελλαδικού Ομίλου Βελοβολίας ( Π.Ο.Β ), είναι μία σειρά από εννέα ( 9 ) open τουρνουά, που θα λάβουν μέρος στο 2016. Μπορούν να λάβουν μέρος στα τουρνουά αυτά  παίκτες που ανήκουν σε οιοδήποτε σύλλογο ή ακόμα και παίκτες που δεν έχουν δελτίο σε κανέναν.
  2. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία τόσο μεγάλη διοργάνωση θα αφορά και τις γυναίκες darters. Υπό την εποπτεία του Π.Ο.Β, οι Women In Darts ‘’θα τρέξουν’’ το δικό τους WID Euro Challenge. Σε αυτό το πρώτο Euro Challenge, μόνο η WID TDL της Αττικής θα λάβει μέρος. Ότι περιγράφεται παρακάτω, αφορά το Euro Challenge των ανδρών. Λεπτομέρειες για τους κανονισμούς των WID, στο site της Top Darts League.
  3. Σκοπός των τουρνουά αυτών είναι, να δώσει την ευκαιρεία σε πολλούς παίκτες να ζήσουν την εμπειρία και την ατμόσφαιρα ενός τριημέρου Full of Darts σε τουρνουά του εξωτερικού με όλα τα έξοδα πληρωμένα ( αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε 5* ξενοδοχείο, κάλυψη των entry fees των τουρνουά που ανέρχονται σε 60 ευρώ για τον κάθε παίκτη, καθώς και ποσόν 100 ευρώ στον κάθε ένα για καθημερινά τους έξοδα. Σύνολο χρημάτων για τον κάθε παίκτη, 600 ευρώ ). Η TDL καλύπτει όλα τα παραπάνω έξοδα και το σύνολο του κόστους δεν δίδεται σε χρήματα στους παίκτες.
  4. Ο αριθμός των παικτών που θα ζήσουν αυτήν την εμπειρία, θα εξαρτηθεί απο τις συνολικές συμμετοχές σε όλες τις TDL, κατ’επέκταση απο το σύνολο των εσόδων. Υπολογίζουμε χωρίς να μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε αυτή την στιγμή, ότι ο τελικός αριθμός θα είναι 10 παίκτες.
  5. Η διοργάνωση του εξωτερικού που έχει επιλεγεί, είναι το διεθνές τουρνουά της Ρουμανίας, στην κυριολεξία ένα 3ημερο φεστιβαλ Full of Darts. Τα κριτήρια επιλογής του συγκεκριμένου τουρνουά είναι πολλά με πρώτο κριτήριο την ημερομηνία διεξαγωγής του ( 27 Ιανουαρίου 2017 ), ημερομηνία που είναι ‘’φιλική’’ και στις περιοχές της περιφέρειας που λόγω της τουριστικής περιόδου δεν θα έχουν την δυνατότητα να τελειώσουν τα τουρνουά τους νωρίτερα απο τον Δεκέμβριο του 2016. Δεύτερο κριτήριο είναι ότι είναι ένα καταξιωμένο τουρνουά, πόλος έλξης πολύ μεγάλων παικτών, με μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Τρίτο και ίσως πιό βασικό κριτήριο είναι ότι οι παίκτες που θα κερδίσουν αυτό το ταξίδι δεν θα παίξουν σε ένα τουρνουά, αλλά σε τέσσερα. Συγκεκριμένα θα παίξουν σε ένα ανεπίσημο Warm up tournament, σε τουρνουά ζευγαριών ( doubles ) και στα δύο κύρια τουρνουά, το Romanian Classic Darts Open και το Romanian International Open. Σαν τελευταίο κριτήριο θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι είναι ένα εύκολο ταξίδι ( μιάμιση ώρα αεροπορικώς ) και ότι στο ξενοδοχείο που θα μείνει η αποστολή ( Intercontinental ) γίνονται όλοι οι αγώνες.
  6. Τα Euro Challenge Tournaments θα έχουν πανελλάδική εμβέλεια και θα τα ‘’τρέχουν’’ οι κατά τόπους TDL managers. Θα χωρίζονται σε δύο φάσεις, την Regional Euro Challenge και την National Euro Challenge
  7. Οι TDL που συμμετέχουν είναι οι, Αλίμου, Νέου Ηρακλείου, Κέρκυρας, Αγίου Νικολάου Κρήτης και Θεσσαλονίκης.
  8. Οι TDL της περιφέρειας θα στείλουν η κάθε μία στο National Euro Challenge, τους 4 πρώτους που θα προκύψουν απο την βαθμολογία όλων των τουρνουά ( 9 τουρνουά για την κάθε TDL ), δηλαδή συνολικά 12 παίκτες και οι δύο TDL της Αττικής, τους 6 πρώτους της βαθμολογίας της κάθε TDL, δηλαδή 12 παίκτες. Σύνολο για την National Phase 24 παίκτες.
  9. Τα τουρνουά για τις TDL Αττικής, θα γίνουν στις ακόλουθες ημερομηνίες. Σεπτέμβριος 2016, στις 9, 16 και 30. Οκτώβριος 2016, στις 7, 21 και 27 και Νοέμβριος 2016, στις 4, 11 και 25. Η TDL Θεσσαλονίκης θα ‘’τρέξει’’ το τουρνουά στις ημερομηνίες 11-18-25/9, 2-9/10, 6-13-20-27/11/2016. Για τις TDL της Κέρκυρας και του Αγίου Νικολάου Κρήτης, λόγω της τουριστικής περιόδου, θα γίνει συνεννόηση με τους TDL managers για τον ορισμό των ημερομηνιών. Η τελική φάση, το National Euro Challenge, έχει προγραμματιστεί για 16,17 & 18 Δεκεμβρίου 2016.
  10. Απαραίτητη προυπόθεση για να ‘’τρέξει’’ Euro Challenge’’ τουρνουά είναι, οι αγώνες να γίνουν το λιγότερο σε 4 στόχους. Θα δημιουργηθούν groups των 4 ή 5 παικτών κατόπιν κλήρωσης. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση συμμετοχών μεγαλύτερου του 20, θα γίνουν προκριματικοί αγώνες ώστε οι παίκτες που θα προκύψουν απο αυτή την διαδικασία να είναι ο αριθμός 20 ώστε να αρχίσει η διαδικασία των groups. Λόγω του ότι δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη πόσες συμμετοχές θα έχει κάποια Top League, ο κανονισμός πρέπει να προβλέψει όλες τις περιπτώσεις και να καθοδηγήσει τους υπέυθυνους πως θα ‘’τρέξουν’’ το τουρνουά, γνωρίζοντας επίσης ότι ο επιτρεπόμενος αριθμός παικτών ανά group, είναι 4 ή 5 παίκτες. Θα ισχύει λοιπόν σαν κανόνας
  11. α) VENUES με 4 στόχους : Αν οι συμμετοχές είναι μεγαλύτερες του αριθμού 20, τότε θα γίνει γύρος προκριματικών best of 5 legs. Στην συνέχεια με κλήρωση θα δημιουργηθούν τα 4 group των 5 παικτών ανά group. Αν οι συμμετοχές είναι μικρότερες του αριθμού 20, τότε θα γίνει συνδυασμός 4 και 5 παικτών ανά group. Πρώτα σχηματίζονται τα group των 4 παικτών και μετά αυτά των 5 παικτών. Για να ‘’τρέξει’’ το τουρνουά, minimum συμμετοχών, 16 παίκτες ( 4 group των 4 παικτών ). β) VENUES με 6 στόχους : Θα δημιουργηθούν 6 group στην περίπτωση που ο αριθμός των παικτών είναι μεγαλύτερος-ίσος του 28 και μικρότερος-ίσος του 30. Στα 28 άτομα, θα έχουμε 2 group των 4 παικτών και 4 group των 5 παικτών και στα 30 άτομα 6 group των 5 παικτών. Για τις περιπτώσεις αριθμού παικτών κάτω του αριθμού 28, οι αγώνες θα γίνουν σε 4 board, δηλαδή τα group θα είναι 4 και θα γίνει προκριματικός γύρος. Σαν γενικός κανόνας ισχύει ότι σε περίπτωση συνδυασμού 4 και 5 παικτών σε group, πρώτα σχηματίζονται τα group των 4 παικτών και μετά αυτά των 5 παικτών. Εννοείται βέβαια ότι αν οι συμμετοχές είναι περισσότερες απο 30 παίκτες, τότε θα γίνουν προκριματικά για να καταλήξουμε στους 30 παίκτες. γ) VENUES με 8 στόχους Θα δημιουργηθούν 8 group στην περίπτωση που ο αριθμός των παικτών είναι μεγαλύτερος-ίσος του 32 και μικρότερος-ίσος του 40. Στα 32 άτομα, θα έχουμε 8 group των 4 παικτών και στα 40 άτομα 8 group των 5 παικτών. Για τις περιπτώσεις αριθμού παικτών 33,34,35,36,37,38,και 39, θα γίνει συνδυασμός 4 και 5 παικτών. Πρώτα σχηματίζονται τα group των 4 παικτών και μετά αυτά των 5 παικτών. Αν οι συμμετοχές ξεπερνούν τον αριθμό 40, θα γίνει προκριματικός γύρος. Ανεξάρτητα αν το venue διαθέτει 6 ή 8 στόχους, το πόσοι θα χρησιμοποιηθούν τελικά θα εξαρτηθεί απο τις συμμετοχές του τουρνουά. Απαγορεύεται η δημιουργία group των 3 ή και των 6 παικτών.
  12. Το format των προκριματικών όπως αναφέραμε και παραπάνω, θα είναι best of 5 legs 501, straight start finish on a double. Στην κλήρωση για τον ορισμό των ζευγαριών των προκριματικών, δεν θα παίρνουν μέρος οι παίκτες εκέινοι που στο προηγούμενο τουρνουά κατέλαβαν μία απο τις τέσσερις πρώτες θέσεις. Οι παίκτες αυτοί θα περνούν χωρίς προκριματικό απ’ ευθείας στα group.
  13. Ο πρώτος γύρος ( μετά τα προκριματικά εάν υπάρχουν ), θα είναι αγώνες Round Robin σε group των 4 ή 5 παικτών. Το format των παιχνιδιών θα είναι και εδώ best of 5 legs 501. Οι 2 πρώτοι του κάθε group περνούν στον επόμενο γύρο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο παικτών ισχύει η διαφορά των legs και αν αυτή είναι ίδια, τότε μετράει ο μεταξύ τους αγώνας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας τριών ή και περισσοτέρων παικτών, ισχύει η διαφορά των legs και αν αυτή είναι ίδια, ο κανόνας ‘’9 darts high score’’ θα αποφασίσει την θέση ή τις θέσεις. Οι παίκτες ρίχνουν την κάθε τους βολή ( τρία darts ) εκ περιτροπής, δηλαδή ο ένας μετά τον άλλον και η σειρά που θα ρίξουν καθορίζεται απο την σειρά τους στην δήλωση  συμμετοχών του τουρνουά. Σε περίπτωση πάλι ισοβαθμίας που δεν προκύπτει εξασφάλιση θέσης, θα συνεχισθεί η διαδικασία με βολές τριών darts και όχι εννέα. Εξαίρεση στις θέσεις που προκρίνονται στον επόμενο γύρο αποτελεί η περίπτωση των 6 group. Επειδή το σύνολο των παικτών που θα προκριθούν θα πρέπει να είναι 16, ορίζεται απο την αρχή και ισχύει σαν κανόνας, ότι τα group 3, 4, 5 και 6 θα δώσουν την πρόκριση για τον επόμενο γύρο σε 3 παίκτες και όχι σε 2 όπως τα άλλα δύο group.
  14. Οι παίκτες που προκρίθηκαν απο την φάση των group, είτε είναι 8, είτε 16 ( ανάλογα τα group 4 ή 6 ή 8 στόχων ), θα κληρωθούν και θα τοποθετηθούν σε πυραμίδα, απ’ όπου θα προκύψουν και οι θέσεις που θα βαθμολογηθούν ( οι 8 των 4 group ήδη θα έχουν πάρει βαθμολογία ).
  15. Οι αγώνες knock-Out και αυτής της φάσης, θα είναι best of 5 legs 501 μέχρι και τα ημιτελικά. Ο τελικός θα είναι best of 7 legs
  16. Βαθμολογούνται οι 8 πρώτες θέσεις. Ο 1ος 14 βαθμούς, ο 2ος 10 βαθμούς. Οι χαμένοι των ημιτελικών ( 3η και 4η θέση ) απο 7 βαθμούς και τέλος οι θέσεις απο την 5η έως την 8η θέση, 4 βαθμούς. Όσοι δεν βαθμολογηθούν ( θέσεις 9 & κάτω ), θα επιβραβευτούν με 1 βαθμό λόγω συμμετοχής στο τουρνουά.
  17. Στην τελική βαθμολογία μετά τα 9 τουρνουά, αν σε περίπτωση υπάρχει ισοβαθμία σε θέση που οδηγεί στην επόμενη φάση, ισοβαθμία που χρειάζεται διαδικασία ώστε να ξεκαθαρισθεί ποιός παίκτης ή παίκτες παίρνουν το εισιτήριο, θα ισχύει ο κανόνας ‘’deciding ‘’, δηλαδή αγώνας ή αγώνες μπαράζ για την θέση ή θέσεις. Αν η ισοβαθμία είναι ανάμεσα σε τρεις ή περισσότερους παίκτες, Round Robin αγώνες best of 5 legs θα καθορίσουν τον παίκτη ή τους παίκτες που θα πάρουν την πρόκριση. Η διαφορά των legs μετράει. Αν δεν προκύπτει ‘’λύση’’, τότε η διαδικασία ‘’ 9 darts high score’’ θα ορίσει το αποτέλεσμα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο παικτών, αγώνας μπαράζ best of 5 legs θα ορίσει και το ποιός θα πάρει το εισιτήριο για την National Phase. ΠΡΟΣΟΧΗ : Η διαδικασία ‘’deciding’’ θα γίνει μετά το τέλος του 9ου τουρνουά και αφού διαπιστωθεί η ισοβαθμία δύο ή περισσοτέρων παικτών, ισοβαθμία που χρειάζεται μπαράζ αγώνα ή αγώνες.

   

  Όπως αναφέραμε και παραπάνω, στο National Euro Challenge, θα βρεθούν αντιμέτωποι 24 παίκτες. Θα δημιουργηθούν 2 group των 12 παικτών το κάθε ένα και το κάθε group θα κάνει Round Robin αγώνες best of 7 legs.

  rrec

Οι 4 πρώτοι του κάθε group θα περάσουν σε knock Out αγώνες best of 7 legs. Θα συναντηθούν λοιπόν στα προημιτελικά  σε ‘’πυραμίδα’’ οι παίκτες ως ακολούθως α) Νο1 του Α group vs Νο 4 του Β group β) Νο3 του Α group vs Νο 2 του Β group    γ) Νο2 του Α group vs Νο 3 του Β group και δ) Νο 4 του Α group vs Νο 1 του Β group. Οι νικητές του α) και β) θα είναι το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών και οι νικητές του γ) και δ) το δεύτερο ζευγάρι. Η τελική 4αδα  την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου θα αγωνισθεί για τον νικητή και πρωταθλητή της Top Darts League Euro Challenge 2016. Ημιτελικά best of 17 legs και ο τελικός best of 21 legs. Κάθε 5 leg, διάλειμμα 5 λεπτών ( δύο διαλείμματα ).

 1. Οι οκτώ παίκτες που πέρασαν στα προημιτελικά, θα είναι και τα 8 εισιτήρια για το διεθνές τουρνουά της Ρουμανίας. Αν τα οικονομικά δεν το επιτρέπουν λόγω συμμετοχών που τα έσοδα απο αυτές δεν μπορούν να καλύψουν το σύνολο των εξόδων των 8 παικτών, τότε θα γίνουν ανακοινώσεις για την διαχείρηση της κατάστασης.
 2. Αν τα οικονομικά το επιτρέπουν, είναι στα σχέδια της επιτροπής, δύο παίκτες απο τους είκοσι τέσσερις του National ( εκτός βέβαια αυτών που ήδη κέρδισαν την συμμετοχή τους ), με κλήρωση, να ετοιμάσουν και αυτοί τις βαλίτσες τους για αυτή την μεγάλη εμπειρία.
 3. Στην National Phase, σαν γενικός κανόνας ισχύει η διαδικασία ‘’Deciding’’ ( αγώνας ή αγώνες μπαράζ ) σε κάθε περίπτωση ισοβαθμίας που ορίζονται θέση ή θέσεις.
 4. Δικαίωμα συμμετοχής για το κάθε τουρνουά. 10 ευρώ.
 5. Σε περίπτωση που σε κάποια TDL γίνουν προκριματικοί αγώνες, στους παίκτες που δεν κατάφεραν να περάσουν στην διαδικασία Round Robin των groups, θα επιστραφούν 5 ευρώ.
 6. Η κάθε έδρα που ‘’τρέχει’’ τουρνουά Euro Challenge, entry fee 35 ευρώ. Λόγω του ότι είναι πολύ πιθανόν στα τελευταία τουρνουά οι συμμετοχές να είναι λιγότερες απο 16, το venue entry fee θα είναι 30 ευρώ για συμμετοχές 12 εως 15 παίκτες και 25 ευρώ για 11 έως 8 παίκτες.
 7. Ο Πανελλαδικός Όμιλος Βελοβολίας, διαχειρίζεται όλα τα οικονομικά. Τα χρήματα που θα εισπράξουν οι TDL managers, θα κατατεθούν σε λογαριασμό του Π.Ο.Β, ο οποίος και θα είναι ο φορέας εκέινος που θα φροντίσει για το ταξίδι των νικητών. H Top Darts League και όλες οι διοργανώσεις της θα γίνονται υπό την εποπτεία του Π.Ο.Β και όλες τις οικονομικές συναλλαγές θα τις έχει ο σύλλογος αυτός.
 8. Για τα έξοδα του ταξιδίου των παικτών της περιφέρειας στην Αθήνα για την National Phase, όπως και τα έξοδα των TDL managers της περιφέρειας, δεν έχει γίνει κάποια πρόβλεψη αυτή την στιγμή. Σίγουρα είναι ένα θέμα που απασχολεί και θα πρέπει να βρούμε κάποια λύση. Μακάρι οι συμμετοχές να είναι τόσες πολλές, ώστε να καλύφθεί κάποιο μεγάλο μέρος αυτών των εξόδων.
 9. Οι διοργανώσεις της Top Darts League δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην εμφάνιση των αθλητών στους αγώνες. Dress Code για τα Regional Euro Challenge δεν υπάρχει. Προτείνουμε και προτρέπουμε τους παίκτες να φορούν ‘’αθλητική εμφάνιση’’ όσον αφορά τουλάχιστον το πουκάμισο ή το polo. Δεν είναι υποχρεωτικό το μαύρο παντελόνι και τα μαύρα παπούτσια. Βέβαια απαγορεύεται εμφάνιση που δυσφημεί το άθλημα, όπως σορτσάκια, βερμούδες, σαγιονάρες κλπ. Είναι στην δικαιοδοσία του TDL manager να απαγορεύσει σε παίκτη να αγωνισθεί με εμφάνιση που δυσφημεί το άθλημα. Πρέπει να περιφρουρήσουμε την εικόνα του αθλήματος προς τα έξω. Μόνο κέρδος μπορούμε να έχουμε. Για το National Euro Challenge θα υπάρχει Dress Code, δηλαδή πουκάμισο ή polo με το nick name του παίκτη, μαύρο παντελόνι και μαύρα παπούτσια.
 10. Οι TDL managers θα ‘’τρέχουν’’ τα τουρνουά, θα βγάζουν αποτελέσματα και βαθμολογία και θα προωθούν τα σχετικά αρχεία βάσει οδηγιών που θα τους δοθούν ώστε τελικά να αναρτηθούν στο site της TDL. Παράλληλα σε συννενόηση με τον Π.Ο.Β θα τακτοποιούν τις οικονομικές εκρεμότητες.
 11. Την συγκεκριμένη στιγμή που ορίζονται οι κανονισμοί όλης της διοργάνωσης και χωρίς να γνωρίζουμε, αλλά ούτε και να κάνουμε πρόβλεψη για το σύνολο των συμμετοχών, υπάρχει μία εκρεμότητα που θα πρέπει να συζητηθεί όταν πιά θα έχουμε κάποια στοιχεία στα χέρια μας. Και η εκρεμότητα αυτή είναι τα χρηματικά έπαθλα των ‘’ last 4 ‘’ της διοργάνωσης. Χρηματικά έπαθλα θα δοθούν μόνο αν το επιτρέπει το σύνολο των εισπράξεων και αφού καλυφθούν πρώτα όλες οι υποχρεώσεις της διοργάνωσης σύμφωνα με το budget που έχει δοθεί στους TDL managers.
 12. Στους 4 παίκτες που θα φτάσουν στα ημιτελικά, θα δοθούν κύπελα.
 13. Θα πρέπει να γνωρίζουν οι παίκτες, ότι στην TDL που θα επιλέξουν να παίξουν το πρώτο τους τουρνουά, εκεί θα συνεχίσουν. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε περισσότερες απο μία

Γνωρίζοντας ότι υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν συμμετοχές, λιγότερες των 16 παικτών και αυτό περισσότερο προς το τέλος της διοργάνωσης, ο κανονισμός θα πρέπει να είναι σε θέση να το προβλέψει αυτό. Για όλες λοιπόν τις TDL, σε περίπτωση συμμετοχών <16 θα ισχύει ο παρακάτω πίνακας.

tableuro

 1. Η National Phase χωρίζεται σε τρία sessions. Το evening session της Παρασκευής 16/12/2016  με ώρα έναρξης 19.00  και ώρα προσέλευσης και δήλωσης στην γραμματεία 18.00, το morning session του Σαββάτου 17/12/2016 με ώρα έναρξης 12.00 και ώρα προσέλευσης 11.30 και το evening session της ίδιας ημέρας με ώρα έναρξης 19.30 και ώρα προσέλευσης 19.00. 

Σε κάθε περίπτωση η Top Darts League έχει το δικαίωμα να αλλάξει ημερομηνίες, να συμπληρώσει ή να διαγράψει κανονισμούς, να αναβάλλει αγώνες. Μέσω της επιτροπής της έχει κάθε δικαίωμα να παίρνει θέση σε πειθαρχικά παραπτώματα και να καλεί σε απολογία παίκτες/παίκτη  που οι πράξεις τους/του δεν συμβαδίζουν με την φιλοσοφία της. Η επιτροπή θα είναι 3μελής και θα αποτελείται απο μέλη της κεντρικής επιτροπής.

Όλα τα παραπάνω έχουν συμφωνηθεί από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, η οποία έχει την δικαιοδοσία να συμπληρώσει, να αλλάξει, ακόμα και να διαγράψει κάποιους από τους όρους .

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

Top Darts League

Leave a Reply