Κανονισμοί TDL CUP

 

ΟΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ  – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

 

 1. Το TDL CUP 2016, είναι ακόμα μία διοργάνωση της Top Darts League υπό την εποπτεία του Π.Ο.Β. Επίσημοι χορηγοί της διοργάνωσης το Café SiX και η Achro.
 2. Το TDL CUP 2016 είναι ένα Team Event, όπου Team χαρακτηρίζεται η ομάδα δύο παικτών. Είναι βασισμένο στο παγκόσμιο κύπελο Εθνικών ομάδων του Professional Darts Corporation ( PDC WORLD CUP ).
 3. Ημερομηνία διεξαγωγής Κυριακή 5/6/2016 στο Café SiX με ώρα έναρξης 12.00. Δήλωση παρουσίας στις 11.30.
 4. Maximum συμμετοχές 32 ομάδες ( Pairs ), δηλαδή σύνολο 64 παίκτες.
 5. Τέσσερις ( 4 ) στόχοι για τους αγώνες και δύο ( 2 ) στόχοι για το ‘’ζέσταμα’’ των παικτών είναι απαραίτητη προυπόθεση για την σωστή λειτουργία του τουρνουά.
 6. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν την ομάδα τους είτε στο http://topdartsleague.gr/tdl-cup-2016/ είτε στον κο Άκη Ανίση στα τηλέφωνα 210  9887310, 698 005 1525. Τελευταία ημερομηνία συμμετοχών Τετάρτη 1η Ιουνίου.
 7. Κατά την δήλωση της ομάδας, θα πρέπει να ορισθεί ποιός παίκτης είναι το Νο1 και ποιός το Νο2. Επίσης χωρίς να είναι υποχρεωτικό θα μπορούν να δηλώσουν και nick name της ομάδας.
 8. Entry fee, 10 ευρώ ο παίκτης, δηλαδή 20 ευρώ η ομάδα.
 9. Το σύνολο των συμμετοχών ( ευρώ ) θα μοιρασθούν στις πρώτες 4 θέσεις ποσοστιαία ώς ακολούθως. 1η θέση 45%, 2η θέση 25%, 3η και 4η θέση απο 15%.
 10. Κύπελα θα δοθούν στους παίκτες των δύο ομάδων που κατέλαβαν την 1η και 2η θέση.
 11. Η κλήρωση του τουρνουά θα γίνει την Παρασκευή 3/6/2016 στο Café SiX στις 19.00 λίγο πριν ξεκινήσει το ‘’βαρελάκι’’ της Παρασκευής.

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – FORMAT ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

 

Το format του κάθε γύρου έχει ως εξής:

α) Προκριματικοί, 1ος και 2ος γύρος ( μέχρι και τις 16 ομάδες ).

Το σύνολο των games της κάθε ομάδας είναι maximum τρία ( 3 ). Games χαρακτηρίζονται τα παιχνίδια ανάμεσα σε δύο παίκτες αντίπαλων ομάδων ( Singles ) και ανάμεσα στα ζευγάρια των αντίπαλων ομάδων (  Pairs ). Η αναμέτρηση είναι best of 3 games, best of 3 legs 501 per game. Η σειρά των παιχνιδιών είναι τα δύο μονά ( singles ) πρώτα και αν προκύψει ισοβαθμία ( μία νίκη η κάθε ομάδα ), τότε το παιχνίδι των διπλών ( Pairs ) θα ορίσει και τον νικητή που περνάει στην επόμενη φάση. Ο ορισμός των singles, ποιος θα παίξει δηλαδή με ποιόν, θα προκύψει με κλήρωση στην γραμματεία παρουσία των παικτών της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Το έντυπο ‘’32 or Preliminary’’, θα δοθεί στους παίκτες και το ζευγάρι των νικητών θα πρέπει να το επιστρέψει στην γραμματεία συμπληρωμένο μετά το τέλος της αναμέτρησης.

β) Προημιτελικά ( Last 8 Teams ), Ημιτελικά ( Last 4 Teams )

Το σύνολο των games της κάθε ομάδας είναι maximum πέντε ( 5 ). Η αναμέτρηση είναι best of 5 games, best of 3 legs 501 per game. Η σειρά των παιχνιδιών είναι δύο μονά ( singles ) πρώτα, στην συνέχεια το παιχνίδι των διπλών ( Pairs ) και τέλος τα δύο εναπομείναντα μονά. Όποια ομάδα κερδίσει τρία ( 3 ) games είναι και η νικήτρια που θα περάσει στον επόμενο γύρο. Ο ορισμός της σειράς των παιχνιδιών και ποιος παίζει με ποιόν, θα είναι καταγεγραμμένος στο έντυπο’’ Last 8’’ για τα προημιτελικά και  ‘’Last 4’’ για τα ημιτελικά. Τα έντυπα θα δοθούν στους παίκτες για να συμπληρώσουν τα αποτελέσματα. Θα επιστραφούν στην γραμματεία μετά το τέλος της κάθε αναμέτρησης.

γ) Τελικός

Το σύνολο των games της κάθε ομάδας είναι maximum πέντε ( 5 ). Η αναμέτρηση είναι best of 5 games, best of 5 legs 501 per game.

Ισχύει σαν γενικός κανόνας και αυτό διότι δεν γνωρίζουμε το σύνολο των συμμετοχών, ότι στην φάση των 8 ομάδων και μέχρι και τα ημιτελικά, οι αγώνες θα είναι best of 5 games, best of 3 legs per game. Μόνο ο τελικός θα έιναι best of 5 games, best of 5 legs per game. Όλες οι φάσεις πριν τα προημιτελικά θα είναι best of 3 games, best of 3 legs per game.

Επίσης μία καινοτομία του TDL CUP 2016 είναι, ότι για να ορισθεί η σειρά που θα παίζουν οι παίκτες στα games, το ‘’μέτρημα’’ στο bull θα δίνει την λύση όχι όμως με τον παραδοσιακό τρόπο που συνηθίζουμε να παίζουμε μέχρι σήμερα. Η βολή στο bull θα γίνεται και με τα τρία βελάκια και θα μετράει στο τέλος πόσα bull έφερε ό κάθε παίκτης. Το διπλό bull μετράει για δύο. Σε περίπτωση ίδιου αριθμού bull, θα επαναλαμβάνεται η διαδικασία. Στην περίπτωση των ζευγαριών, σε περίπτωση ίδιου αριθμού bull,  δεν θα εναλλάσσονται τα ζευγάρια, αλλά πάντα θα ρίχνουν οι παίκτες που έχουν δηλωθεί ως Νο1

Στα ζευγάρια ισχύει ο κανόνας ότι οι δηλωμένοι παίκτες σαν Νο1, ξεκινούν πρώτοι όταν η ομάδα τους είναι να ξεκινήσουν πρώτοι. Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί ο κανόνας και ξεκινήσει πρώτος ο παίκτης Νο 2, τότε το συγκεκριμένο leg θα κατοχυρωθεί στους αντιπάλους τους.

Είναι πολύ σημαντικό να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της διοργάνωσης. Η δήλωση παρουσίας στο τουρνουά, είναι την Κυριακή 5/6/2016 στις 11.30 όπου και θα δοθούν τα 10 ευρώ από τον κάθε παίκτη για το δικαίωμα συμμετοχής. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η κλήρωση θα έχει γίνει την προηγούμενη ημέρα, ώστε να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε στις 12.00 το τουρνουά.

Θερμή παράκληση σε όλους εκείνους που δεν είναι σίγουροι για την συμμετοχή τους, να μην δηλώσουν, γιατί σε περίπτωση που δεν έρθουν θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στην διοργάνωση εκτός βέβαια ότι θα ‘’κρεμάσουν’’ και τον συμπαίκτη τους.

Σε κάθε περίπτωση η Top Darts League έχει το δικαίωμα να αλλάξει ημερομηνίες, να συμπληρώσει ή να διαγράψει κανονισμούς, να αναβάλλει αγώνες. Μέσω της επιτροπής της έχει κάθε δικαίωμα να παίρνει θέση σε πειθαρχικά παραπτώματα και να καλεί σε απολογία παίκτες/παίκτη που οι πράξεις τους/του δεν συμβαδίζουν με την φιλοσοφία της.

Η επιτροπή θα είναι 3μελής και θα αποτελείται από μέλη της κεντρικής επιτροπής.

 

Όλα τα παραπάνω έχουν συμφωνηθεί από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, η οποία έχει την δικαιοδοσία να συμπληρώσει, να αλλάξει, ακόμα και να διαγράψει κάποιους από τους όρους. 

 

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

Top Darts League

 

Leave a Reply