John “Deadly Rose” Michael

Ο Γιάννης Μιχαήλ είναι αναμφισβήτητα, ο πιο επιτυχημένος  Έλληνας παίκτης των νταρτς. Ακόμα και μεγάλοι παίκτες του εξωτερικού θα ζήλευαν όχι μόνο της κατακτήσεις του αλλά και το παίξιμό του. Από ένα μεγάλο λοιπόν event όπως η Top Darts League, δεν θα μπορούσε να λείπει μια αποκλειστική συνέντευξη του μεγαλύτερου Έλληνα παίκτη που πέταξε ποτέ βελάκι (κλεμμένο αλλά είναι η αλήθεια!)

Καλησπέρα Γιάννη.

-Καλησπέρα  Νάσο

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, πόσα θέλεις για να μου δώσεις την θέση σου στην Top Darts League?(γέλια)

-Λυπάμαι για το όχι που θα σου πω!!!(Γελια),   αλλά   περίμενα αρκετά χρόνια για να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα ,και ήρθε η ώρα επιτέλους να ανεβάσουμε τα darts εκεί που τους αξίζει, είχα σκεφτεί κάτι παρόμοιο πριν χρόνια αλλά μου φαινόταν απλησίαστο  για τα ελληνικά δεδομένα , αλλά ευτυχώς για καλή μας τύχη εμφανίστηκε  ο (Διονύσης Πηλιχος)ο οποίος έδωσε λύση και μάλιστα μόλις σε ένα βράδυ το είπε και το έκανε !!και γι αυτό  προσπαθώ να τον στηρίξω όσο μπορώ σε αυτό το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει. Είμαι πάντως σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά διότι έχει ανθρώπους στο επιτελείο του που θα τον βοηθήσουν στα δύσκολα

Τα περισσότερα τα ξέρουμε ήδη για εσένα, υπάρχουν όμως πολλοί που δεν ξέρουν βασικά πράγματα όπως το πότε ξεκίνησες και το τι σου έδωσε το ερέθισμα να ξεκινήσεις. Πες μας λίγα πράγματα λοιπόν για το ξεκίνημά σου.

377194_2004179722415_175648915_n– Είναι λίγο αστείο το πώς ξεκίνησα , ήταν δεκαετία του 1985-1986 σε ηλικία 12 χρονών, είχα έναν θειο μου  όπου δούλευε στα καράβια και όποτε είχε άδεια ερχόταν σπίτι στην αυλή και έβγαζε έξω τα καναρίνια του σε κλούβια και καθώς καθόταν και άκουγε τα κελαιδίσματα από τα πουλιά, είχε και έναν στόχο χάρτινο και έριχνε τα βελάκια του να περάσει η ώρα του  μέχρι να τα ξαναβάλει μέσα ,όπως καταλαβαίνεις την πρώτη φορά του ζήτησα να παίξω , εκείνος μου αρνήθηκε με την δικαιολογία ότι είμαι μόλις 12 χρονών και ότι είναι επικίνδυνο για παιδιά της ηλικίας μου. Κάθε φορά που έβγαινε με άδεια το παρακαλούσα αλλά εκείνος ήταν ανένδοτος οπότε όπως καταλαβαίνεις άρχισα και έπαιρνα τα κλειδιά κρυφά και έπαιρνα τον στόχο τα βελάκια και έπαιζα με τις ώρες ,αλλά κάποια στιγμή το κατάλαβε διότι έβρισκε το στόχο διαλυμένο και τα βελάκια σπασμένα. (γέλια) οπότε αναγκάστηκε να μου πάρει δώρο έναν στόχο και ένα σετ βελάκια ,για να μην χαλάσω τα δικά του !!!είχα τόση μανία όπου πήγαινα είχα αγκαλιά και τον στόχο και όπου έβρισκα τον κρεμούσα δεν ήξερα ούτε ύψος ούτε απόσταση δεν με ενδιέφερε ήθελα το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να ρίχνω συνέχεια ,είχα φάει κόλλημα που λέμε.

1173872_10151784517333236_1854116479_n

Γιάννη είσαι αναμφισβήτητα ο πιο επιτυχημένος παίκτης στην Ελληνική ιστορία των ντάρτς. Τι χρειάζεται κάποιος να φτάσει στο επίπεδο που παίζεις εσύ?

-Αρκετή προπόνηση πάνω από όλα επιμονή ,αφοσίωση και σίγουρα ταλέντο.

Ξέρω από πρώτο χέρι ότι στο ξεκίνημά σου, οι περισσότεροι παίκτες τις εποχής δεν ήθελαν να παίζουν μαζί σου και γενικότερα υπήρχε μια κακή νοοτροπία σε ότι αφορά τους νέους παίκτες. Πως το ξεπέρασες αυτό?

-Ήμουν πολύ πεισματάρης και πάντα με ότι έχω ασχοληθεί έκανα  πρωταθλητισμό ,το ότι δεν έπαιζαν μαζί μου αυτό με έκανε πιο δυνατό πιο πεισματάρη και επίμονο και  νομίζω ότι τα έχω καταφέρει αρκετά καλά ως εδώ μόνος μου !χωρίς κανενός την βοήθεια ,ωστόσο οι καινούργιοι παίχτες της σημερινής εποχής μας έχουν ένα πλεονέκτημα ότι  έχουν κάποιους ανθρώπους οι οποίοι του βοηθούν και τους δείχνουν 5 πράγματα βασικά για να ξεκινήσουν ,(κάτι στο οποίο εγώ δεν είχα την πολυτέλεια). όπως και εγώ έχω βοηθήσει αρκετούς παίχτες με της συμβουλές μου.

Τι έχεις να πεις σε όλους εκείνους τώρα?

-Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να τους  πω ,απλά θέλω να  τους προσκαλέσω να ξαναγυρίσουν στο άθλημα που τόσο αγάπησαν και όλα είναι περασμένα ξεχασμένα !!!! απλά εγώ τους απέδειξα ότι τα ΚΑΤΑΦΕΡΑ και ότι είμαι εδώ για να δώσω της συμβουλές μου σε όποιον έχει ανάγκη να μάθει από εμένα.

Οι επιτυχίες σου στα ντάρτς είναι αμέτρητες και πρόσφατα πέρασες στην τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Lakeside. Πως αισθάνεσαι γι αυτό?

-Περήφανος οσο δεν φαντάζεσαι Νασο, μόνο και μόνο που ο caller της BDO με αποκάλεσε στην παρουσίαση μου με το ελληνικό μου όνομα πρώτα (Ιωάννης Μιχαήλ )και είπε ότι είμαι από την Ελλάδα  αυτό με κάνει ακόμα πιο περήφανο που είμαι Έλληνας ,και ελπίζω να καταφέρουν και άλλοι παίχτες να ακολουθήσουν τα χνάρια που έχω χαράξει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αν εξαιρέσουμε το Lakeside πια θεωρείς πως είναι  η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα σου?

293780_3269231627922_1454602686_n-Είναι δύσκολο να πεις και να ξεχωρίσεις επιτυχίες η κάθε επιτυχία είναι κάτι ξεχωριστό αλλά νομίζω ότι ήταν με τον phil taylor στο European championship 2011 στο dusseldorf ,ήταν όνειρο ζωής ,και όχι πολύ πιστευτό από πολλούς ,θυμάμαι όταν έλεγα το όνειρο μου να παίξω με τον Phil Taylor  γέλαγαν!!!! τώρα όμως???

Ας πάμε λίγο στην Top Darts League… Πως σου φαίνεται όλο αυτό σαν εγχείρημα?

-Είναι  μια καλή αρχή για κάτι καλύτερο στο χώρο των darts,καλό το παρεακι  με της ομάδες τα τουρνουά μας αλλά πρέπει να κάνουμε καινούργια πράγματα για το καλύτερο ,και γι αυτό  προσκαλώ όλους τους παίχτες να το στηρίξουν ανεξαρτήτως σε πιο  σύλλογο ανήκουν ….

Υπάρχουν παίκτες που θα μπορούσαν να χτυπήσουν το φαβορί?

-Κοιτά τα darts όπως ξέρεις είναι και θέμα ημέρας, να είσαι ευδιάθετος και όλα πάνε καλά ,ορισμένες φορές δεν είναι όπως τα περιμένουμε ,ωστόσο υπάρχουν καλοί παίχτες οι οποίοι μπορούν να προσπαθήσουν τουλάχιστον να χτυπήσουν ή να κοντράρουν το φαβορί.

Η συνταγή του πρωταθλητή… Υπάρχει κάτι τέτοιο? Τι προπόνηση κάνεις?

-Οχι δεν υπάρχει συνταγή που σε κάνει πρωταθλητή ,αλλά πρωταθλητή σε κάνει η σωστή προπόνηση .όσο για την προπόνηση είναι λίγο περίπλοκο για να σου εξηγήσω,  υπάρχουν  πολλές  προπονήσεις ,αλλά για να πετυχουν πρέπει να τις τηρούμε  με ευλάβεια για να πετυχουμε το σκοπό μας..

Όπως όλοι ξέρουμε το nickname σου είναι “The Deadly Rose” πως σου ήρθε η ιδέα?

-Δεν ήταν ιδέα το 2004 είχα πάει στο τουρνουά της Μάλτας πρώτη μου φορά εκτός Ελλάδος για τουρνουά και κατάφερα και έφτασα στον τελικό, έχασα βέβαια 2-1 σετ και λόγο απειρίας ,αλλά έπαιζα αν θυμάσαι με κάτι φτερά μαύρα που είχαν ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Καθώς λοιπόν αγωνιζόμουν στο τελικό κάποιοι Άγγλοι παίχτες  που ήταν παρευρισκόμενοι να παρακολουθήσουν το παιχνίδι και βλέποντας πιο πριν  τα φτερά μου άρχισαν να σιγοτραγουδούν (OH JOHN MICHAEL! OH JOHN MICHAEL! SINGING THE SONG! WALKINK ALLONE DEADLY ROSE! ) και έτσι έμεινε και κόλλησε.

44901_443299712396807_1990452578_n

Είσαι ο πρώτος μας παίκτης που έχει βελάκι με την υπογραφή του. Πως έγινε όλο αυτό, που θα καταλήξει και που μπορούμε να βρούμε τα βελάκια σου?

– Ναι και χαίρομαι ιδιαίτερα που έγινε όλο αυτό !έχω συμβόλαιο όπως ξέρεις με την γερμανική εταιρεία BULL’S ,ήταν και αυτό ένα όνειρο ζωής ,είχα χορηγό τότε τα (καταστήματα Ελλάς )στην ομόνοια ο οποίος ήταν αντιπρόσωπος της bull’s στην Ελλάδα ,δέχτηκε πρόταση από την bull’s για κάποια χορηγία με αξεσουάρ darts στην αρχή. Όταν όμως άρχισαν να έρχονται η μια επιτυχία μετά την άλλη, η εταιρεία το ξανασκέφτηκε και έριξε την πρόταση στο τραπέζι  και αμέσως άρπαξα την ευκαιρία . τα βελάκια μου περισσότερο πωλουνται σε γερμανικά site και εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν ίσως στο μερικά σετ achro και σίγουρα στα καταστήματα Ελλάς στην ομόνοια …

Θέλω Γιάννη κλείνοντας να πείς κάτι σε όλους τους παίκτες που προσπαθούν να φτάσουν ένα επίπεδο όπως το δικό σου… Μια συμβουλή

-Πολύ προπόνηση ,επιμονή και υπομονή και να έχουν  low profile , και να ξέρουν ότι κάποια στιγμή όλη τους η προσπάθεια στο τέλος θα αποδώσει.

 

-Νάσο θα ήθελα να σε ευχαριστήσω  για τον χρόνο που μου διέθεσες.

ΥΓ. Δεν είμαι δημοσιογράφος κι ούτε θέλω να γίνω, έψαχνα καιρό έναν τίτλο για την συνέντευξη του Γιάννη, τελικά κατέληξα πως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια μιας και το όνομά του στην Ελλάδα σημαίνει ντάρτς!

Leave a Reply