TDL Academy

TDL ACADEMY
H Top Darts League δεσμεύτηκε απο την ίδρυση της, ότι σκοπός της είναι να προσφέρει στους darters υψηλού επιπέδου αθλητικές διοργανώσεις.Εκτός λοιπόν του TDL Championship που έχει πανελλαδικό χαρακτήρα ( TDL Κρήτης, Κέρκυρας, Θεσσαλονίκης, Αλίμου, Ν.Ηρακλείου και Βορ.Προαστείων ), προχώρησε σε αθλητικά events όπως το Arrows Team Trophy, το HDC Pentathlon, σε συνεργασία με το Heraklio Darts Club, έδωσε την τεχνογνωσία της στο King 8 Grand Prix και ήδη υπάρχουν σχέδια για νέες διοργανώσεις που δεν είναι όμως η στιγμή να τις αναφέρουμε.
Στην φιλοσοφία της Top Darts League είναι να ασχοληθεί και να προσφέρει στους darters υπηρεσίες και ‘’έξω ‘’ απο το αγωνιστικό κομμάτι. Έτσι λοιπόν την νέα αγωνιστική περίοδο θα σερφάρουμε στο site της ηλεκτρονικής εφημερίδας της TDL, όπου αρθογράφοι θα μπορούν να είναι και παίκτες απο όλη την Ελλάδα. Δεν είναι μία κοινή ηλεκτρονική εφημερίδα, έχει την ιδιαιτερότητα ότι όλα τα άρθρα θα είναι σε video μορφή. Συνεντέυξεις, συζητήσεις, ερωτήσεις και προβληματισμοί των μελών, θα βιντεοσκοπούνται και θα βγαίνουν σε κοινή θέα, ώστε και ο darter στην πιό απομακρυσμένη περιοχή να ‘’έχει φωνή ‘’. Το ‘’ Darts Voice ‘’ λοιπόν αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου.
Είναι γνωστό και αποδεδειγμένο στον αθλητικό χώρο, ότι οι αθλητικοί σύλλογοι που έχουν ακαδημίες, υπερτερούν μακροπρόθεσμα των άλλων που δεν έχουν. Τα darts αν και είναι πολύ κοινωνικό άθλημα, στην βάση του είναι μοναχικό. Ο παίκτης λειτουργώντας περισσότερο με το ένστικτο του, ανακαλύπτει μόνος του τα μυστικά του παιχνιδιού, τις αδυναμίες του και προσπαθεί να βελτιωθεί χωρίς ουσιαστικά καμία βοήθεια. Ακόμα και η προσωπική του προπόνηση είναι δικής του έμπνευσης. Η Top Darts League, μακροπρόθεσμα θα ήθελε να δημιουργήσει την ‘’ TDL Darts Academy ‘’, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και θα βάλει τις βάσεις για τους αυριανούς πρωταθλητές. Είναι όμως ένα project πολύ μεγάλο που θέλει απίστευτη οργάνωση και την συμμετοχή πολλών ανθρώπων. Παρ’όλα αυτά η Top Darts League προχωράει στην δημιουργία της
TDL Academy, τον προθάλαμο αν θέλετε της TDL Darts Academy.
H Ακαδημία λοιπόν αυτή, δεν απευθύνεται στο σύνολο των παικτών σε πρώτη φάση, αλλά επιλέγει έναν μικρό αριθμό παικτών που η πορεία τους έχει δείξει ότι μελλοντικά μπορούν να γίνουν μεγάλοι παίκτες, ίσως και πρωταθλητές. Ο σκοπός της ακαδημίας δεν είναι να αλλάξει τον τρόπο που παίζουν, αλλά να τους δώσει ‘’ οπτική ‘’ για πάρα πολλά θέματα που ίσως μέχρι τώρα δεν έτυχε να τα διαπραγματευτούν. Θα δανειστούμε τα λόγια του Σωκράτη, τα οποία και αποτυπώνουν ακριβώς την φιλοσοφία της ακαδημίας. ‘’ Δεν μπορώ να διδάξω σε κανέναν τίποτα. Μπορώ μόνο να τον κάνω να σκέφτεται.
Επιλογή των ‘’ μαθητών της ακαδημίας ‘’ είναι τι θα χρησιμοποιήσουν απο όλα αυτά. Τα darts είναι ίσως το μοναδικό άθλημα στον κόσμο που δεν υπάρχει η φράση ‘’ σωστό είναι αυτό ‘’. H επιλογή των παικτών βασίζεται όπως είπαμε σε κάποια κριτήρια, όπως η ικανότητα του, η διάθεση του να ‘’ γράψει πολλές ώρες προπόνησης για αυτά που θα μάθει ‘’, το πάθος του, ο χρόνος που έχει να διαθέσει και οι φιλοδοξίες του.
Είναι γνωστό σε όλους τους darters ότι κάτω απο συνθήκες πίεσης δεν αποδίδουμε, ούτε καν πλησιάζουμε αυτό που πραγματικά μπορούμε να παίξουμε. Η TDL Academy θα δουλεψει κυρίως πάνω σε αυτό το πρόβλημα. Να βοηθήσει τον παίκτη να έχει τις λιγότερες απώλειες. Αν στον αγώνα ο παίκτης παίζει με 50/100, το να καταφέρει στο τέλος της φοίτησης του να εχει γίνει 70/100 είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.
Τα σεμινάρια ‘’ξεγυμνώνουν’’ δύσκολες καταστάσεις που βιώνει ο darter, όπως, διαχείρηση άγχους, αυτοσυγκέντρωση, ψυχολογία. Μαθαίνουν, πως η πραγματική δουλειά στην προπόνηση επιβραβεύεται στον αγώνα. Μας δείχνουν τον δρόμο πως να ‘’ παίζουμε με το μυαλό και όχι με το συναίσθημα ‘’. Επίσης υπάρχουν ενότητες για 1. Είδη προπόνησης 2. Πως να μετράω σωστά 3. Τεστ αξιολόγησης με βαθμολογία 4. Αγώνες με ‘’καλύτερους παίκτες’’ 5. Συμβουλές απο αξίες του χώρου κλπ
Η εκπαίδευση θα είναι maximum 15 ώρες και θα γίνεται δύο φορές τον μήνα Χ 3 ώρες η κάθε φορά.
Θα γίνεται σε χώρο που θα υπάρχουν οι προυποθέσεις να γίνει σωστό μάθημα και κάποια απο τα σεμινάρια θα μπορούν να τα παρακολουθήσουν και θεατές.
Οι παίκτες που επιλέχτηκαν για να παρακολουθήσουν αυτή την σειρά των μαθημάτων είναι οι :
Άγγελος ‘’ Mulan ‘’ Μουλάγγελης
Παντελής ‘’ The Blade ‘’ Τσίπας
Γιώργος ‘’ DeMonio ‘’ Μονιός
Άκης ‘’ The Fire ‘’ Συνανιώτης

Στο τέλος των σεμιναρίων οι παραπάνω παίκτες θα πάρουν το ‘’ Top Darts League Certificate of Education ‘’.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ TDL

 

Leave a Reply